European Sports for All Games #FREEZE!

Een bizar idee misschien, maar waarom ook eigenlijk niet? De Elfstedentocht schaatsen in hartje zomer! Van 4 tot en met 6 augustus kun je in de Elfstedenhal in Leeuwarden terecht voor verkoeling, maar vooral leuke activiteiten.

Zo kan je bijvoorbeeld een poging doen het ‘houtje-record’ (11.07) van kortebaanspecialist Jesper Hospes te verbeteren over een 100 meter op Friese schaatshoutjes. Maar er is ook een expositie te zien over de Friese schaatscultuur en je kunt langs bij de koek & zopie.

De Tocht
Tijdens de Elfstedenbeleving word je meegezogen in het ware Elfstedengevoel. Binnen twee uur tijd schaats je de Tocht der Tochten op de 400-meterbaan in Leeuwarden op je eigen tempo. Met projectiebeelden, muziek, geluid, een dweilorkest en special effects wordt de omgeving omgetoverd tot een ware Elfstedenroute.

FREEZE! (onderdeel van European Sports for All Games) is een samenwerking van Sport Fryslân, Elfstedenhal Leeuwarden, Provincie Friesland en hoofdprogramma van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.