Tiende familievoorstelling Posthuis Theater

Tiende productie

In 2024 vieren het Posthuis Theater, Feanomenaal en Studio EHP een tweede lustrum. Voor de tiende keer zal er een kerstmusical voor de hele familie te zien zijn rond de feestdagen. In navolging van de voorstelling uit 2023 ‘Opskør in Herreturv’ is ook de nieuwe productie in handen van creatief producent en theatermaker Evert Haagsma. De titel van de familievoorstelling is Het Mysterie van Winterswâld. Meer informatie over de nieuwe voorstelling is te vinden op www.posthuistheater.nl/musical.

Over de voorstelling

Ah, Winterswâld….waar het 365 dagen per jaar sneeuwt en je het hele jaar door terecht kunt voor sneeuwpoppen, sneeuwschuiven, het Sneeuwbal en andere sneeuwfeestelijkheden! Waar iedere avond opnieuw de Kerstboom wordt aangestoken voor de enthousiaste wintergasten. Wie zou daar niet naartoe willen?

Kleine Rien in ieder geval wel. Die had, net als u, nog nooit van Winterswâld gehoord. Dan vindt hij dat boek bij beppe op zolder ‘Het mysterie van Winterswâld’. Beppe is daar helemaal niet blij mee want voor haar was dat boek dicht. Maar Rien vertrekt naar Winterswâld om het mysterie op te lossen. En wij blijven hier niet kwakkelen, wij gaan mee!

Traditie

De kerstfamiliemusicals in Heerenveen kennen een traditie die teruggaat naar 2010, met het 125-jarig bestaan van het Posthuis Theater als aanleiding. Speciaal voor het Posthuis maakte Rients Gratama toen ‘Scrooge op de Fok’, een Heerenveense bewerking van ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens. Wat in eerste instantie bedoeld was als eenmalig feestje voor Heerenveen en omstreken groeide uit tot een jaarlijkse eigen kerstfamilievoorstelling, met Rients Gratama in de hoofdrol, en naast hem een keur aan bekende Friese acteurs en zangers als Freark Smink, Maaike Schuurmans, Elske DeWall, Syb van der Ploeg, Joop Wittermans en Aart Staartjes. Alle verdere rollen werden telkens ingevuld door jeugdige en volwassen amateurspelers.

Opskør in Herreturv

Bekijk de aftermovie van de kerstproductie in 2023.