Videoclips componiste Prity Bernike

Muziekvideo’s Prity Bernike

Pianist en componist Prity Bernike heeft in 2022 haar debuutalbum uitgebracht met elf modern klassieke nummers. Met als titel ‘Inspired’ wil ze mensen inspireren met de prachtige klanken die haar zelf geïnspireerd hebben om dit album te maken. Studio EHP produceerde twee videoclips voor haar.

Prity Bernike over haar de clip ‘For I am yours and you are mine’

Dat natuur en familie belangrijk voor Prity Bernike zijn blijkt wel uit haar eerste videoclip die ze afgelopen zomer heeft opgenomen. Het zelfgeschreven nummer ‘For I am yours and you are mine’ vertelt het verhaal van de kwetsbare en complexe relatie die ze heeft gehad met haar vader. “Yn elk syn libben komt it wolris foar dat it yn it privee net goed giet, en yn myn gefal hie dat ynfloed op de relaasje mei myn heit”. Úteindelijk kaam it besef dat ondanks it contact mei in dierbere persoan ôfnimt d’r noch een intense ferbining yn ‘e leafde wêze kin. Dêrom haw ik er foar keazen dit nûmer earst mei in oerienkommende fideoklip út te bringen”, zo vertelt Bernike. “Regisseur Evert Haagsma hat besocht myn ferhaal so goed mooglik oer te setten yn bylden en ik bin ûnder de yndruk fan it einresultaat! Ik rekket my”. In de clip zien we naast een persoonlijk verhaal over Prity Bernike en haar vader ook het natuurlijke aspect terug. Zo speelt ze op een witte vleugel op een sprookjesachtige locatie midden in het bos van Oldeholtpade.

Over het nummer Eclipse

Het nummer Eclipse vertelt een ontroerend verhaal over de angst voor verlies, de wanhoop, paniek en liefde die je bij mensen kan voelen. Bernike vertelt: “Sara is mijn fotograaf en door de diverse shoots en de prettige samenwerking hadden we meteen een leuke klik. Af en toe deden we elkaar even een berichtje om te vragen hoe het met de ander ging. Onverwacht kwam het antwoord van Sara: “Oh Bernike, het gaat hier helemaal niet goed”. Sara’s man bleek een zwaar auto ongeluk te hebben gehad en lag met zwaar letsel in het ziekenhuis. “Ik voelde meteen de spanning en de pijn die deze tekst verwoordde”, aldus Bernike. Het verdriet, de pijn, de wanhoop en het plotseling veranderen van je toekomst was de basis voor het akoestische nummer Eclipse: “Op dat moment was ik net bezig met het schrijven van een nieuw nummer en elke keer vond ik een melodielijn waarbij ik aan Sara en haar familie moest denken. Het was dan ook vrij snel duidelijk dat dit nummer voor haar zou worden en de vertolking zou zijn van deze gebeurtenis in hun leven”.

Bekijk hier de videoclips van zowel ‘Eclipse’ als ‘For I am yours and you are mine’.