De Stille Trompet

De Stille Trompet
Familievoorstelling met live muziek, dans en film! 

Dit is het verhaal van een instrumentenmaker die op zoek gaat naar een muzikant om zijn instrument te kunnen bespelen.

Instrumentenmaker Hendrik (Jan Arendz) is al aardig op leeftijd, maar de passie voor zijn vak is voor eeuwig. Vanuit zijn knusse, ietwat rommelige, werkplaats klust hij nog dagelijks aan nieuwe instrumenten. De trompet is zijn specialiteit. Mensen lopen langs zijn werkplaats en kijken vaak nieuwsgierig naar binnen. Op een dag werkt Hendrik aan een nieuw exemplaar, de mooiste die hij ooit heeft gemaakt. Hendrik is er zo trots op dat hij niet kan wachten om de trompet aan de buitenwereld te laten zien én horen.

Er is echter één groot probleem: wat hij ook doet en wat hij ook probeert en hoe erg hij ook zijn best doet, het lukt hem niet om geluid uit de trompet te krijgen. Geen enkele noot. Dit is hem nog nooit overkomen. Waarom lukt het Hendrik niet om er muziek mee te maken? Zou de trompet misschien betoverd zijn? Iemand moet er toch geluid uit kunnen krijgen! Maar wie? Hendrik volgt zijn gevoel en besluit op zoek te gaan naar de juiste persoon. Zal het hem lukken om deze stille trompet tot leven te krijgen? Is het een onmogelijke missie of ligt de oplossing dichterbij dan gedacht?

De Stille Trompet is een productie van het Posthuis Theater en Studio EHP voor het Festival Overmorgen.

Speeldata:

– 3 september: Posthuis Theater, Heerenveen
– 10 september: Theater Sneek
– 17 september: Theater De Koornbeurs, Franeker
– 24 september: Schouwburg De Lawei, Drachten
– 1 oktober: Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden

Festival Overmorgen

Theater Sneek, De Lawei, Het Posthuis Theater, De Koornbeurs Theater en Film en Stadsschouwburg De Harmonie hebben de handen inéén geslagen. Ze organiseren van 2 september t/m 2 oktober het nieuwe Festival Overmorgen. In vijf festivalweekenden reizen vijf nieuwe voorstellingen van achtereenvolgens Heerenveen naar Sneek, Franeker, Drachten en Leeuwarden. Ook het festivalcafé en het Verhalen Kunstwerk reist mee met overal een eigen invulling. Dat en nog veel meer…

Meer informatie: www.festivalovermorgen.nl