Familiemusical: ‘Opskør in Herreturv’

HEERENVEEN – ‘Opskør in Herreturv’, zo luidt de titel van de nieuwe familiemusical in Heerenveen, die in 2023 in het Posthuis Theater te zien zal zijn.

De familiemusical heeft ‘100 jaar voetbal in Heerenveen’ als inspiratiebron genomen en wordt gedragen door de vier gezamenlijke cultuurpartners in Heerenveen. Naast het Posthuis Theater zijn dat Ateliers Majeur, het Heerenveen Museum en de bibliotheek in Heerenveen. De musical wordt geschreven door Peter Sijbenga en componist is Dennis Dronkers. De voorstelling wordt geregisseerd door Romke Gabe Draaijer. Als producent is Evert Haagsma aangetrokken.

De cultuurpartners willen een kwaliteitsimpuls geven aan de cultuursector van de gemeente Heerenveen door het opnieuw organiseren van een eigen productie in het Posthuis Theater. Vanuit de expertise van de cultuurpartners is er een groot amateurnetwerk beschikbaar om een voorstelling te maken door en voor de gemeente Heerenveen. De productie is bedoeld om amateurs, zowel voor als achter de schermen, met professionele theatermakers en Friese acteurs te verbinden. De productie moet geschikt zijn voor de hele familie (8+) en inhoudelijk een verbinding hebben met de regio Heerenveen, zo is het uitgangspunt.

Opskør in Herreturv

In deze nieuwe familiemusical nemen wij u mee naar Snorremark, dat land in het Hoge Noorden, bekend om zijn hoge bergen, zijn lage ponies, zijn geurige stokvis en zijn röde pømpeblæden. We vertellen u ook hoe het de SC Herreturv FC vergaat; een gezellige provinciale voetbalclub die zelden degradeert of promoveert, maar die zich plotseling mag verheugen in buitenlandse belangstelling… met alle gevolgen van dien. En natuurlijk maken we kennis met Herre, die er van droomt mascotte te worden. En met Attje, die absoluut niet op voetbal wil, tot groot verdriet van haar moeder, de voorzitster van SC Herreturv FC. Kortom, genoeg aanleiding om ons eens goed in het sport culturele leven van Snorremark te verdiepen! Jø!

Coronamaatregelen

Vanwege de coronamaatregelen is de voorstelling verschoven naar 2023. Meer informatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

Website: facebook.com/familiemusicalheerenveen of posthuistheater.nl/