Kerstmusical: ‘Opskør in Herreturv’

HEERENVEEN – ‘Opskør in Herreturv’, zo luidt de titel van de nieuwe kerstmusical in Heerenveen, die in december 2023 in het Posthuis Theater te zien zal zijn.

De familiemusical heeft ‘100 jaar voetbal in Heerenveen’ als inspiratiebron genomen en wordt gedragen door de vier gezamenlijke cultuurpartners in Heerenveen. Naast het Posthuis Theater zijn dat Ateliers Majeur, het Heerenveen Museum en de bibliotheek in Heerenveen. De musical wordt geschreven door Peter Sijbenga en componist is Dennis Dronkers. De voorstelling wordt geregisseerd door Romke Gabe Draaijer. Als producent is Evert Haagsma aangetrokken.

Opskør in Herreturv

In deze nieuwe kerstmusical nemen wij u mee naar Snorremark, dat land in het Hoge Noorden, bekend om zijn hoge bergen, zijn lage ponies, zijn geurige stokvis en zijn röde pømpeblæden. We vertellen u ook hoe het de SC Herreturv FC vergaat; een gezellige provinciale voetbalclub die zelden degradeert of promoveert, maar die zich plotseling mag verheugen in buitenlandse belangstelling… met alle gevolgen van dien. En natuurlijk maken we kennis met Herre, die er van droomt mascotte te worden. En met Attje, die absoluut niet op voetbal wil, tot groot verdriet van haar moeder, de voorzitster van SC Herreturv FC. Kortom, genoeg aanleiding om ons eens goed in het sport culturele leven van Snorremark te verdiepen! Jø!

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op posthuistheater.nl/musical