Theatertour documentaire Reinier Paping

Theatertour ‘Paping, zo vrij als een vogeltje’

In 2021 is er door Friesche documentairemakers Ramon Hoogerhuis en Evert Haagsma gewerkt aan een persoonlijk portret over de 90-jarige Reinier Paping. De schaatslegende overleed op maandag 20 december 2021.

De naam Reinier Paping staat geschreven in de gedachten en dromen van een groot deel van Nederland. Hij hoort bij de Nederlandse traditie en cultuur. Aangezien het verhaal van 1963 elk jaar wordt verteld, herkennen de meeste mensen Reinier als de winnaar van. De winnaar van de hel, de ongelofelijke kou en de uiteindelijke roem. Maar wie is Reinier nou echt? Dit persoonlijke portret gaat over Reiniers (90) privé leven. Van de ervaringen op de kostschool, de ontmoeting met zijn vrouw en de concurrentiestrijd met Jeen van den Berg… tot de uiteindelijke inschrijving van de tocht. Momenten van passie, wanhoop, maar ook over verdriet. Momenten die ‘het vogeltje’ deden vliegen over het ijs.

Theatertour

Vanaf oktober 2022 tourt de documentaire langs verschillende theaters in Nederland. Kijk voor meer over de documentaire ‘Paping, zo vrij als een vogeltje’ op www.reinierpaping.nl.

Bekijk de trailer van de documentaire: